Zoeken
Arbo-Meetkoffer

Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Dus of de rug, knieën, longen of oren van werknemers te veel belast worden verschilt nogal. Het is dus belangrijk dat als bedrijven hier iets aan gaan doen, zij een aanpak kiezen die past bij het bedrijf. De digitale Arbo-Meetkoffer is dan een handig hulpmiddel.

Lichamelijke belasting

Het Arboconvenant Timmerindustrie heeft 2004 aangewezen als het jaar van het verminderen van de lichamelijke belasting. Vooral van medewerkers afmontage en machinaal houtbewerkers. Maar hoe doe je dat? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: met het digitale meetinstrument uit de Arbo-Meetkoffer 2004. Hiermee kan de arbopromotor van het bedrijf, samen met de medewerkers in bovenstaande functies, de zwaarte van de functies analyseren. Zo kan hij een goed overzicht van de knelpunten krijgen. Maar de Arbo-Meetkoffer biedt meer. Het bedrijf krijgt gelijk ook mogelijke oplossingen én een indicatie van de kosten aangereikt.
Vijf timmerbedrijven zijn intensief betrokken geweest bij het tot stand komen van de Arbo-Meetkoffer 2004. Hun commentaar is verwerkt in de definitieve versie. De Arbo-Meetkoffer wordt de komende jaren uitgebreid met meetinstrumenten voor Houtstof & geluid (2005) en Werkdruk (2006).

RI&E

In de Arbo-Meetkoffer 2004 zit bovendien een digitale Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Speciaal voor bedrijven die de RI&E nog niet hebben gedaan of waar de laatste tijd een en ander veranderd is (door een reorganisatie bijvoorbeeld). De RI&E in de Arbo-Meetkoffer maakt het bedrijven nu heel gemakkelijk. U spoort samen met uw medewerkers de arborisico's in uw bedrijf op, krijgt met één druk op de knop verbeterpunten en mogelijke oplossingen aangereikt en stelt net zo makkelijk een Plan van Aanpak samen. En dit alles zonder een extern deskundige te hoeven inschakelen. De RI&E moet natuurlijk nog wel getoetst worden door de arbodienst.

Goed nieuws

Goed nieuws voor bedrijven met minder dan 25 medewerkers! Zij hoeven de digitale RI&E uit de Arbo-Meetkoffer 2004 slechts licht te laten toetsen. Een bedrijfsbezoek is niet nodig. En dat scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten.
Hebt u de Arbo-Meetkoffer niet ontvangen? Deze is gratis aan te vragen bij het TimmerSlimmer Servicepunt als u lid bent van de Bond voor Timmerfabrikanten (NBvT).
 
Thema's